Tesla отново се отказа от производствената си цел за Model 3

Компания на Илон Мъск все още не успява да се справи проблемите

Tesla отново се отказа от производствената си цел за Model 3

Снимка: Tesla

Tesla изглежда не успява да излезе от злощастния производствен кръг, в който навлезе през миналата година. Компанията обяви, че отново отлага изпълнението на поставена си цел за Model 3, разочаровайки по този начин инвеститорите. Автомобилният производител заяви по-рано, че е постигнал „голям напредък“ в тази посока, след като през есента на миналата година стана ясно, че изостава с месеци от първоначалния си график. 

С Model 3, предназначен за средната класа, Tesla се надяваше да нанесе голям удар на пазара на електромобили. Инвеститорите също възлагаха големи надежди, а анализаторите предричаха, че това ще е колата, която може да преобърне нещата в сектора и да даде тласък на масовото потребление на е-коли.

Първоначалният таргет за началото на тази година бе, че седмично ще се произвеждат по 5 000 бройки. Същата цел бе поставена и за декември 2017 г. Тогава тя бе отложена, а сега това отново се случва. Този път от компанията, управлявана от Илон Мъск, коментират, че ще вкарат производството си в такъв цикъл едва към средата на 2018 г. 

Настоящата цел на Tesla е да произведе около 2 500 автомобила Model 3до края на първото тримесечие. 

Припомняме, че проблемите на компанията с Model 3 започнаха още с появата на електромобила  през третото тримесечие. Тогава се очакваше на пазара да бъдат пуснати 1 500 коли, а се появиха едва 260. И ако в края на четвъртото тримесечие вече бяха доставени 1550 автомобила, то списъците с поръчки продължаваха да набъбват. 

Според информацията основният проблем на компанията е свързан с производството на модули за батериите. Tesla все пак твърди, че е постигнала значителен напредък.  

Това обаче не повлия положително на инвеститорите и акциите на компания се свиха с 2%. Наблюдателите очакват негативната тенденция да се запази. 
Коментари: 0