Трайков иска да осигури на българите \"житейска перспектива\"

Кандидат-президентът на реформаторите поддържал човешки, но не и политически отношения с Борисов

Трайков иска да осигури на българите \

"В България предстоят времена, в които ще трябва да се вземат исторически решения", коментира пред бТВ кандидат-президентът на Реформаторския блок и бивш енергиен министър Трайчо Трайков. По думите му крайно време е политиката да се върне, там където й е мястото – при институциите.

Трайков обясни, че президентската институция е изключително важна, въпреки че досега е смятана за маловажна. Той коментира още, че хората вече нямат доверие във върховенството на закона и в спазването на правовия ред.

„Българите смятат, че всичко се решава в тайни договорки, според това кой с кого е приятел и това ги обезкуражава. Те изпращат децата си в чужбина, не защото не могат да им осигурят прехрана, а заради житейската перспектива. Затова искам житейската перспектива да им бъде осигурена в България”, обясни кандидат-президентът.

Трайчо Трайков подчерта още, че е номиниран в резултат на прозрачна процедура.  В България има една или две партии, в които няма напрежение, няма номинации, а се чака решението на председателя”, продължи той, визирайки ДПС.

Бившият енергиен министър коментира и отношенията си с премиера Бойко Борисов. „С него нямаме конкретни отношения по никаква тема, освен такива, които не се отнасят до обществения и политическия живот”, допълни той.

Според Трайков не бива съдбата на страната да се поставя на плоскостта междуличностни отношения и макар че някои да го обвинявали, че е бил част от първия кабинет на Борисов, други намирали това за предимство.

Коментари: 0