Тръмп предпочел Twitter пред официална декларация в почит на Джон Маккейн

Сенаторът е герой от Виетнамската война

Тръмп предпочел Twitter пред официална декларация в почит на Джон Маккейн

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп отказал да спази протокола и не позволил на Белия дом да излезе с официална в декларация в почит на героизма на сенатора републиканец Джон Маккейн. Вместо това той написал кратък пост в любимата си социалната мрежа Twitter, отбелязва в. Washington Post. 

Маккейн почина късно в събота. Часове по-късно сътрудници от Белия дом вече били подготвили текст в негова памет, за да почетат заслугите му към родината. Държавният глава обаче отказал издаването ѝ, въпреки настояването на прессекретарката Сара Сандърс и началника на кабинета му Джон Кели, пише изданието. 

„Моето най-дълбоко съчувствие и уважение към семейството на сенатор Джон Маккейн. Нашите сърца и молитви са с вас!”, написа президентът в Twitter.

Тръмп и Маккейн влязоха в остър конфликт през 2015 г. по време на президентската кампания, когато сенаторът непрестанно критикуваше тогавашния кандидат и настоящ държавен глава. Последно той заяви, че поведението на Тръмп на срещата му с Владимир Путин в Хелзинки през юли е една от най-позорните прояви на американски президент.

Самия Маккейн бе кандидат за президент на САЩ през 2008 г. 

Преди да се отдаде на политиката той е военнослужещ. През 1967 г. самолетът му е свален в Северен Виетнам, където Маккейн остава в плен цели пет години. При връщането си у дома е посрещнат с почести.

Коментари: 0