Трета експлозия в Брюксел (обновена)

Взривът е избухнал на метростанция \"Маалбек\"

Трета експлозия в Брюксел (обновена)

Снимка: Twitter

3842 ~ 1 мин. четене

Нова експлозия е избухнала на метростанция, близко до институциите на Европейския съюз, съобщават белгийските медии. По непотвърдена информация взрив е избухнал на метростанция "Маалбек" в Брюксел. От снимките се вижда, че от входа на станцията излиза гъст, черен пушек. 

Хората от метрото се евакуирани. Белгийската телевизия VTM съобщи за 20 загинали души в метрото, 55 ранени и 10 в тежко състояние. Това е станцията, която се намира в квартала на европейските институции, в близост до входа на Европейската комисия. Цялото метро е спряно и Европейската комисия е затворена. Въведено е най-високо равнище на терористична заплаха. 


Снимка: Twitter

Малко по-рано два взрива разтърсиха и летище "Завентам" в белгийската столица. По непотвърдена информация са загинали 14 души, а 35 са ранени. Летището е евакуирано, а полетите са отменени. Причините за експлозиите все още не са изяснени.

Във връзка с днешните събития в белгийската столица, се свиква спешна среща на Съвета за национална сигурност.

Припомняме, че преди дни в Брюксел бе заловен мозъкът на атентатите в Париж Салах Абдеслам.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че към момента няма данни за загинали или ранени български граждани в белгийската столица. МВнР е в постоянна връзка с българското посолство в Брюксел. 

Белгийската полиция е открила на летището три колана на терористи със закачени взривове, съобщава белгийската телевизия RTBF. Белгийските власти съобщиха, че взривовете са били терористичен акт. 

Европейският парламент работи нормално, а персоналът на Европейската комисия остава в сградите на институцията. 

Очаквайте подробности!

Подкрепи Economic.bg