Три бомби избухнаха в Багдад

14 души са загинали и десетки са ранени

Три бомби избухнаха в Багдад

Три бомби са избухнали в Багдад. Най-малко 14 души са загинали, а десетки други са ранени, предаде агенция Reuters. Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за една от атаките.

Най-големият взрив е бил с кола-бомба в южната част на града, където са загинали 11 души и други 30 са ранени. Сред жертвите има шиити, които са отивали към храма на имам Муса ал Кадим, правнук на пророка Мохамед. Джихадистката организация пое отговорност именно за това нападение.

Другите две бомби са били заложени на пътя. Едната е била на 25 км северно от Багдад. Там са загинали двама души, а са били ранени шестима. Другата бомба е била заложена на 30 км. южно от града. Там е загинал един човек, а двама са ранени. За по-малките нападения все още никой не е поел отговорност.

"Ислямска държава" обяви в онлайн изявление, че атаката е била насочена срещу пилгримите и е била извършена от атентатор самоубиец. Тя е била част от отмъщение за убит наскоро висш ръководител на терористичната организация.

Коментари: 0