Трифонов: Ако ДБ не осъзнаят кой е основният враг, отиваме на нови избори

Лидерът на „Има такъв народ“ обвини Христо Иванов, че спира промените с действията си от последните дни

Трифонов: Ако ДБ не осъзнаят кой е основният враг, отиваме на нови избори

Снимка: Стопкадър

4142 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Факт е, че ако не се върне здравият разум и те („демократична България“) не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов през страницата си във Facebook. Той коментира нарасналото напрежение вчера и днес между неговата формация и тази на Христо Иванов, които си отправиха взаимни обвинения и съмнения за влияние от страна на ДПС.

Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора. Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания. Така че фактите са следните“, коментира Трифонов.

И дава фактите, според него:

„Суверенът така е решил – има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото.“

И продължава: „Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?", pita retoriqno Трифонов.

"Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания."

Подкрепи Economic.bg