Ваксинираните от САЩ и ЕС ще влизат свободно в Англия от август

Очаква се останалите части на Обединеното кралство да последват примера

Ваксинираните от САЩ и ЕС ще влизат свободно в Англия от август

Снимка: Unsplash

748 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От следващата седмица Англия ще позволи на напълно ваксинираните пристигащи от Европейския съюз и САЩ да влизат свободно в страната без да се налага да остават под 10-дневна карантина, предава Reuters. Правителственото решение беше обявено вчера, но не беше ясна дата, от която заповедта влиза в сила.

От 2 август  пътуващите с одобрена в САЩ и ЕС ваксина няма да се налага да се самоизолират или да правят тест срещу коронавирус, след като са влезли в страната.

Към момента новото правило важи само за Англия, но се очаква примера да бъде последван и от останалата част на Обединеното кралство. Правителството съобщи, че международните круизни плавания може да започнат отново от Англия.

Междувременно туристическата индустрия във Великобритания критикува правителството, че твърде бавно е отворило икономиката и че страната пропилява лидерството си в глобалното разпространение на ваксините и е дала летящ старт на ЕС в привличането на туристи. Обединеното кралство все още се води рискова зона за пътуване, след като случаите на коронавирус отново се покачиха.

А авиокомпании като British Airways и най-голямото летище на Острова „Хийтроу“, които отчетоха общи загуби по време на пандемията от 4 млрд. долара, изразиха задоволство от хода, но заявиха, че трябва да се направи повече за възстановяването на индустрията от срива на търсенето.

Подкрепи Economic.bg