Турция затяга коронамерките

Ердоган въвежда частична блокада от 20 ноември

Турция затяга коронамерките

Снимка: БТА

Турция въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса, като ограничава работното време на ресторантите и кафенетата и въвежда частична блокада през почивните дни, предава Reuters.

Новите ограничения ще влязат в сила от вечерта на 20 ноември, се казва в изявление на вътрешното министерство. Ресторанти, кафенета, търговски центрове и фризьорски салони ще могат да работят само от 7 до 17 ч местно време, като ресторантите и кафенетата ще бъдат отворени само за доставка по домовете и за взимане на храна за вкъщи.

Според новите рестрикции кината ще бъдат затворени до края на годината. Обучението в училищата ще продължи онлайн до края на годината, обяви Ердоган на пресконференция в Анкара след заседание на кабинета. Той добави, че всички спортни състезания ще продължат да се провеждат без публика.

Частично блокиране ще бъде въведено в цялата страна през уикендите. Тогава движението на хората ще бъде ограничено от вечерен час от 20 ч до 10 ч, заяви Ердоган на пресконференция в Анкара след заседание на кабинета. Изключения ще бъдат правени само за работа.

Правителството заяви във вторник, че ще наложи по-строги мерки за коронавирус, тъй като случаите нарастват през последните седмици. Във вторник Анкара съобщи за 3819 нови симптоматични случая и 103 смъртни случая от COVID-19 в страната, като общият брой на загиналите е 11 704.

Коментари: 0