\"Уча се\" с 12-часов онлайн математически маратон

Всички желаещи могат да предложат своята задача в коментар под видеото и съответно да получат решението с обяснение по време на сесията на живо

\

Снимка: Economic.bg

1340 ~ 2 мин. четене

Образователният портал "Уча се" стартира нова инициатива "12 часа ЯКО математика", която ще позволи на всички желаещи ученици да зададат своите въпроси лично на основателя на сайта Дарин Маджаров. В продължение на 12 часа той и дългогодишната учителка по математика Ваня Захариева ще решават задачи в жива видео връзка във Facebook страницата на Уча.се

Своеобразният математически маратон ще се състои на 5 март (неделя) и ще започне от 12:00 часа на обяд. Ваня Захариева е учител по математика вече над 34 години, преподава "Информационни технологии“ и има I квалификационна степен.

"Много от учениците са ни споделяли, че например задачите по геометрия са ужасно трудни за тях. Когато обаче открият нашите видео уроци и упражнения по математика, които по изключително забавен и разбираем начин им обясняват материала, те постигат видим напредък", споделя Дарин Маджаров.

Всички почитатели на образователен сайт, които изпитват затруднения с определена задача, ще могат да я предложат в коментар под видеото и съответно да получат решението с обяснение по време на сесията на живо. Няма ограничение за подаването на задачи. Те могат да бъдат от материала от 1 до 12 клас. Всичко, което трябва да направят учениците, за да се включат в маратона, е да харесат страницата на Уча.се във Facebook и да предложат интересна задача.

Математиката играе ключова роля за създаването на образователния уебсайт. Когато преди пет години основава Уча.се, Дарин Маджаров започва да прави съвсем сам видео уроци по математика. Днес екипът включва някои от най-добрите български учители и сайтът предлага почти 100% от материала по този предмет от 1 до 12 клас на разбираем и интересен език.

"Най-верните ни фенове знаят, че редовно добавяме нови видео уроци и упражнения, но и също толкова често обичаме да си организираме и предизвикателства. Инициативата, която сме подготвили за пети март, е част именно от тази дългосрочна политика на екипа ни и се надяваме тя да бъде както забавна, така и много полезна за българските ученици“, разказва Дарин Маджаров.

Подкрепи Economic.bg