Услугата Amazon Prime стъпва в още 200 държави през декември

Това ще бъде най-голямата конкуренция на Netflix на световните пазари

Услугата Amazon Prime стъпва в още 200 държави през декември

Гигантът в сферата на онлайн търговията Amazon се готви да разшири услугата си стрийминг на музика, видео и електронни книги Amazon Prime по света. По информация на The Wall Street Journal конкурентът на Netflix ще започне да излъчва едновременно в 200 държави. Засега услугата е достъпна само в пет - САЩ, Великобритания, Германия, Австрия и Япония.

За предстоящото пускане намекна водещият Джереми Кларксон, който се снима в ексклузивното шоу на Amazon The Grand Tour. По неговите думи жителите на 200 страни ще могат да гледам комедийното шоу още през декември. Все още няма информация кои точно ще са те, но вероятно компанията ще разшири присъствието на Amazon Prime, където и Netflix масово стъпи в началото на 2016 г. 

Prime Video на Amazon ще позволява на потребителите да се абонират на месечна база за видео стрийминга на цена от 8.99 долара месечно. Сумата е с 1 долар повече от най-евтината услуга, предлагана от Netflix, но е с 1 долар по-евтина от нейния стандартен пакет, включващ HD видео. Подобно на Netflix Amazon също ще заложи на собствени заглавия. Дали обаче същите условия ще важат и за новите пазари все още не е ясно. 

В последствие източници от Amazon потвърдиха информацията за стартирането на услугата и в други части по света. Netflix досега се конкурираше с редица услуги като например Mubi (филми) и iFlix (Югоизточна Азия), но Amazon ще бъде най-голямата конкуренция на компанията на световните пазари.

Коментари: 0