Въпреки загубите от 716 хил. лв., нощният транспорт в София ще работи и през 2019 г.

Столична община ще търси как да оптимизира работата на нощните линии

Въпреки загубите от 716 хил. лв., нощният транспорт в София ще работи и през 2019 г.
Въпреки загубите от близо 716 хил. лв., нощният градски транспорт в София ще се движи и през 2019 г. Цената на един билет остава непроменена – 2 лв. Това съобщи на семинар за бюджета на Столична община зам.-кметът Дончо Барбалов.

Най-натоварената от четирите линии е тази, която пътува от кв. „Студентски град“ до кв. „Обеля“. На месец средно по нея са се возили 5000 души. Втора се нарежда линията между „Люлин“ и „Младост“. През уикенда столичани използват най-много услугата – 700 души в дните от петък до неделя. Основното притеснение на общината бе, че е възможно да има инциденти, както и автобусите да се напълнят с пияници. До момента не е имало нито един случай на нападение, както и не е имало опити за пътуване без билет.

От месец април, когато бе въведена услугата, до сега са превозени около 100 хил. пътници, заяви шефът на „Център за градска мобилност“ Християн Петров.

Нощните автобуси се движат по маршрути: ж.к.“Люлин 1,2“- ж.к.“Младост 4“ с 50 спирки, кв. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“ с 38 спирки, ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток) – 33 спирки  и ж.к. „Дружба 2“ – ж.к. „Гоце Делчев“- 49 спирки в едната посока и 55 в другата.
Коментари: 0