Владимир Савов се връща в КФН като зам.-председател

През последните пет месеца той бе директор в Независимия финансов регулатор в Казахстан

Владимир Савов се връща в КФН като зам.-председател

Снимка: КФН

Дългогодишният член на Комисията за финансов надзор (КФН) Владимир Савов е новият стар заместник-председател на регулатора, ръководещ „Застрахователен надзор“. 

Това решиха депутатите днес, след като кандидатурата на Савов бе входирана в Народното събрание в началото на месеца от председателя на КФН Бойко Атанасов.

В документите към номинацията на Савов се посочва, че в последните пет месеца той е директор на департамента за регулаторна политика и стратегия на Независимия финансов регулатор в Казахстан.

Всъщност Владимир Савов беше временно изпълняващ длъжността зам.-председател на управление „Застрахователен надзор“ в продължение на 9 месеца, след като дългогодишният титуляр Ралица Агайн подаде оставка през лятото на 2018 г. покрай фалита на застрахователната компания „Олимпик“.

През януари 2020 г., дни преди да изтече редовният му 6-годишен мандат като член на КФН, Савов изненадващо подаде оставка, а парламентът го освободи с голямо мнозинство. Той е напуснал, за да участва в управлението на казахстанския регулатор.

Коментари: 0