Водеща консултантска компания ще подпомага български студенти

PwC България ще осигури стажове, едногодишна стипендия и менторство на 25 български студенти

Водеща консултантска компания ще подпомага български студенти
Водещата консултантска компания PwC България стартира мащабна кампания "Твоите 25 причини да избереш България" в подкрепа на амбициозните български студенти. 

По повод 25-годишнината си в страната PwC България ще подкрепи 25 български студенти с водещи компании партньори, като ще им предостави едногодишна стипендия, стаж в престижна компания и менторство. 

Компанията се отказва да организира бизнес коктейл в името на бъдещето на младите хора в България. "Чрез проекта целим да мотивираме българските студенти да изберат България и да се развиват у нас, за да им помогнем да натрупат ценен опит и да получат полезни знания и съвети за личностно и професионално развитие", коментира Божидар Нейчев, управляващ съдружник в PwC България.

Инициативата се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. "За България е изключително важно да създава условия за своите млади хора, така че те да избират да живеят, работят и градят своето бъдеще тук, в своята страна", заяви Румен Радев. Той призова институциите, представителите на бизнеса, неправителствения сектор и гражданското общество да се обединят около тази кауза.

В конкурса "Твоите 25 причини да избереш България" могат да участват български студенти от 18 до 24 години. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема "Моите 25 причини да избера България". Срокът за участие е до 10 февруари 2018 г. Журито, което ще избере победителите, е съставено от доказани бизнес лидери и експерти.

Студентите ще имат и възможност да се срещнат с ментори - представители на висшия мениджмънт на компанията, в която стажуват. Менторите ще споделят кариерния си опит и ще вдъхновят студентите да развият пълния си потенциал. 
Коментари: 0