Volkswagen започва тестване на автономни коли в Китай

През първата половина на 2020 г. компанията е продала 1.59 млн. автомобила в Китай

Volkswagen започва тестване на автономни коли в Китай

Снимка: Pixabay

428 ~ 1 мин. четене

Volkswagen, най-големият чуждестранен автомобилен производител в Китай, ще започне тестване на автономни автомобили от септември, обявиха от компанията, цитирани от Reuters. Тестовете ще се провеждат в източния китайски град Хефей.

Китай се превърна в най-горещата точка в света, където се тестват самоуправляващи се автомобили. Автономният модел на Toyota, Pony.ai, както и този тип модел кола на Nissan също се тестват в различни части на азиатската страна.

През май германският концерн Volkswagen AG влезе в последната фаза на преговорите за придобиването на 50% дял в китайската компания Аnhui Jiаnghuаi Аutоmоbilе Grоup Hоlding, която е собственик на автомобилната марка JАС Mоtоrs. Volkswagen също така ще поеме пълен мениджърски контрол върху съществуващото съвместно предприятие за електрически превозни средства с JAC в Хефей.

Припомняме, че през пролетта на миналата година стана ясно, че Volkswagen и JAC ще правят завод за електрически коли в китайския град Хефей.

Немската автомобилна компания е продала 1.59 милиона автомобила в Китай през първите шест месеца на 2020 г., което е 17% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, когато са били продадени 1.92 автомобила. За цялата 2019 г. Volkswagen пласира около 4.23 милиона автомобила в страната.

Подкрепи Economic.bg