\"Воля\" обявява в сряда дали ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета

Партията може да осигури ключовите за БСП гласове за сваляне на правителството

\

Снимка: Economic.bg/Архив

ПП "Воля" ще излезе в сряда с окончателно решение дали ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството, който ще бъде внесен от БСП в понеделник. Това обяви пред БНР Кръстина Таскова, зам.-председател на партията.

"Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството, но засега изглеждат като действия при критично-бедствено положение, а не като действия, които ще разрешат трайно проблема. Въпросът е защо всичко се предприема чак сега. Превенцията и контролът за нас са на първо място", коментира Таскова и увери, че решението на партията ще бъде "в интерес на хората".

"Воля“ може да осигури ключовите гласове за БСП във вота на недоверие. В 44-ото Народно събрание БСП и ДПС разполагат с общо 104 места. ГЕРБ и „Обединени патриоти“, без депутатите на „Атака“, разполагат със 115 депутати. Така двете страни трябва да се борят за подкрепата на „Воля“ (20 народни представители) и за 8-те независими, сред които са един бивш представител на БСП, един от ДПС и 6-мата от „Атака“.

Коментари: 0