Всичко, което знаем за шофьора-убиец от Ница (снимки)

31-годишният мъж е французин

Всичко, което знаем за шофьора-убиец от Ница (снимки)

Шофьорът на камиона, който мина през тълпа от хора по крайбрежната алея в Ница и стреля по тях по време на честването на Деня на Бастилията във Франция, бе идентифициран от френската полиция.

Според данни на френските власти атентаторът се казва Мохамед Лауайедж Булел и е с тунизийски произход. Той е роден през 1985 г. и е баща на три деца – две момичета и едно момче. Съседите му го описват като тиха и самотна личност. По думите на хората, които живеят в една сграда с него, той не изглежда религиозен, тъй като често носи къси панталони. Повечето от съседите му твърдят, че никога не са разговаряли с него, пише Business Insider.

Единствено една жена от съседите на Булел го описва като „красив мъж, който се грижи много за двете си дъщери“.


Булел живее в Ница и бил познат на полицията заради криминални престъпления, като кражби и насилие. Той не е бил под наблюдения от френските власти и не е регистриран като човек, който може да представлява заплаха за страната.

Твърди се, че в камиона си е имал пушки, поистолет и дори граната. Тази сутрин домът му е претърсен от полицията, а негови близки и роднини са привикани за разпит. В близост до жилището на 31-годишния французин с тунизийски произход, френските спецчасти са открили автомобил с марка Volvo, зареден с експлозиви, съобщава местният вестник Nice Matin. По непотвърдена информация две от близките сгради в района са евакуирани, 

По последни данни загиналите при кървавия атентат са над 84, а ранените са стотици.


Снимка: Daily Mail


До момента е известно, че Булел е паркирал камиона си на улицата за около 9 часа. Той е бил спрян от полициията малко преди кървавата атака и пред тях е заявил, че разнася сладолед. Според очевидци полицията буквално е позволила на терориста да остане на Английската алея, въпреки, че е забранено преминаването на тежкотоварни камиони по нея по време на национални празници и в неделя.


Снимка: Daily Mail


Разследването по случая продължава!

Коментари: 0