VW отлага решението за завода в Турция заради конфликта в Сирия

Анкара търпи все по-остри критики заради военните си действия

VW отлага решението за завода в Турция заради конфликта в Сирия

Снимка: Pixabay

Автомобилният гигант Volkswagen реши да отложи окончателното си решение за изграждане на завод в Турция на фона на международната критика срещу военната операция на страната в Северна Сирия и опасенията за потенциални негативи върху репутацията на компанията. Това съобщи германското издание Handelsblatt късно в понеделник.
 
„Ние наблюдаваме ситуацията с голяма загриженост“, заяви говорител на компанията пред вестника.

По-рано този месец Volkswagen създаде филиал в западната провинция Маниса. Гигантът предпочете южната ни съседка за място, където да изгради своята нова фабрика. На финалната права бяха останали Турция и България.

Инвазията на Анкара в Сирия обаче променя ситуацията коренно, пише Handelsblatt и добавя, че засега договорът за строителство остава без подписи, а автомобилният концерн не бърза да финализира отношенията.

Турция е изправена пред остра международна критика заради нахлуването в Северна Сирия. Вчера правителствата на Европейския съюз се споразумяха да ограничат износа на оръжия към страната. Часове по-късно американският президент Доналд Тръмп настоя Анкара да прекрати военните си действия и дори наложи санкции на страната.
Коментари: 0