William Hughes инвестира 1.7 млн. лв. в „Тракия икономическа зона”

Боядисващата линия ще осигури 10 нови работни места, с тенденция за увеличаване

William Hughes инвестира 1.7 млн. лв. в „Тракия икономическа зона”
2090 ~ 1 мин. четене

Британското предприятие за производство на автомобилни детайли „Уилям Хюз“ инвестира 1.7 млн. лева в боядисваща линия за полагане на антикорозионно покритие. Иновацията в индустриална зона „Раковски”, част от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) е пусната в експлоатация в края на миналата седмица.

Боядисващата линия ще осигури 10 нови работни места, с тенденция за увеличаване при ръст на поръчките, обясни Бен Форбс Кокс, генерален мениджър на компанията.

Закупената от компанията линия е в резултат на изпълнението на проект „Подобряване производствения капацитет в Уилям Хюз България ООД“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, спечелен през 2015 г. На 23.12.2015 г. „Уилям Хюз България” ООД подписа договор с ОПИК по процедура „Подобряване производствения капацитет в МСП“. Срокът на договора е 18 месеца, а изпълнбението му е планувано до края на месец юни, 2017 г.

На събитието присъстваха собственикът на фирмата  Макс Иво Артър Хюз, инж. Пламен Панчев, съосновател на ТИЗ, кметът на Раковски Павел Гуджеров и кметът на Стряма Васил Черпелийски.  

 „Уилям Хюз“ открива своя завод в зона „Раковски” през ноември 2004 г. и вече 13 години успешно развива своята дейност. Фирмата е специализирана в производството пружини, изделия от огъната тел и други свързани процеси като боядисване, заваряване, полагане на пластмасово покритие, с приложение в автомобилната индустрия.

Коментари: 0