Wizz Air: Новите летищни такси носят €10 млн. загуба на Летище София

Според компанията изравняването на тарифите на двата терминала дава конкурентно предимство на някои оператори

Wizz Air: Новите летищни такси носят €10 млн. загуба на Летище София
Новата схема за начисляване на летищните такси на Летище София ще донесе допълнителна загуба на аеропорта между 8 и 10 млн. евро. Това показва анализ на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, която е внесла своите изчисления заедно с втора жалба срещу изравняването на летищните такси за Терминал 1 и Терминал 2.

Летището доброволно е приело допълнителна загуба от 8 до 10 млн. евро, пари, които то не може да си позволи да загуби, се казва в становището.

Wizz Air е уверена, че българската „Гражданска въздухоплавателна администрация“ сега има всички необходими документи, за да заключи, че прилагането на новата схема за такси на летището е била опорочена не само от гледна точка на условията на процеса, но също така създава незаконно конкурентно предимство в услуга на всички превозвачи, които оперират на Терминал 2.

В малко вероятния случай, българската „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да подкрепи решението на летището, тогава  WIZZ ще отправи искане към двете национални съдилища, както и към органите на Европейския съюз, отговарящи за конкуренцията и държавните помощи, се казва в изявлението.
Коментари: 0