Wizz Air отмени всички полети до Северна Италия

Нискотарифната авиокомпания се съобразява с действията на италианското правителство с цел овладяване на огнището на коронавирус

Wizz Air отмени всички полети до Северна Италия

Снимка: Unsplash

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че незабавно спира полетите си до Милано, Тревизо и Бергамо. Причината е обявената по-рано днес „блокада“ на региона, наложена от правителството, като целта е да се овладее огнището на коронавирус.


Полетите от София и Варна до Милано Бергамо ще бъдат напълно спрени до 3 април.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, вече са информирани, обяви компанията в свое официално съобщение. Те ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата.

Клиентите, които са резервирали директно чрез сайта на компанията или през мобилното приложение, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил.

Авиокомпанията обръща внимание, че може да информира само пътниците, които са направили своята резервация чрез сайта или мобилното приложение. Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции - включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Коментари: 0