Южна Корея спира от движение хиляди BMW-та

Автопроизводителят все още не е проверил 27 хил. коли, които е възможно да се запалят в движение

Южна Корея спира от движение хиляди BMW-та

Снимка: БТА

Южнокорейското правителство обяви, че хиляди автомобили BMW ще бъдат спрени от движение по пътищата на страната, пише CNN Money. Причината е, че някои коли на компанията се запалват в движение.

Имиджът на германския автопроизводител е в криза в Южна Корея заради подпалванията на редица негови автомобили. Смята, че ауспусите на колите са причината за запалванията. За проблема се разбра миналия месец и BMW изтегли над 100 хил. автомобила от Южна Корея. Оттогава компанията провежда спешни инспекции на превозните средства, а миналата седмица започна да прави такива проверки и в Европа.

Към края на вчерашния ден над 27 хил. от засегнатите модели BMW в азиатската страна все още не са били инспектирани, гласи изявлението от правителството в Сеул. „Нашите граждани са дълбоко притеснени“, казал е днес южнокорейският транспортен министър Ким Хиун-мей.

Тя е наредила местните власти да забранят на хората да карат модели на BMW, склонни към запалване и непреминали проверка. Собствениците на BMW, които са получили предупреждения от производителя да закарат колите си за инспекция, ще могат да се придвижват с превозните си средства само и единствено, за да стигнат до мястото за проверка.
Коментари: 0