Задържаха двама души за терористичния акт в Стокхолм

Жертвите на терористичния акт вече са 4

Задържаха двама души за терористичния акт в Стокхолм
Шведската полиция е задържала двама души в разследването на атентата в Стокхолм, при който камион връхлетя на улица в центъра на столицата на Швеция вчера и уби 4-ма души, а 15 са ранени, някои от които тежко, предадоха световните медии.

Единият от арестуваните е обявил, че симпатизира на терористичната организация "Ислямска държава". Мъжът е на 39 години и е гражданин на Узбекистан. Той е задържан в предградието на Стокхолм Мешта. Все още не е ясно откога живее в Швеция. 

На Facebook страницата на задържания са публикувани пропагандни филми на ИДИЛ. Той е харесал и снимки на окървавени хора, направени след атентата в Бостън от 15 април 2013 г.

По-късно стана ясно, че властите в Швеция са задържали и втори човек, свързан с нападението. Арестът е извършен в предградието Юлста, където заподозреният е окован в белезници и отведен с полицейска кола. 

По последна информация полицията все още издирва шофьора на камиона. Според шведските медии арестуваният вчера вечерта е отговарял на външния вид на мъжа, чиято снимка властите публикуваха за предполагаем шофьор на автобуса. 
Коментари: 0