Белгийската прокуратура отрече да е задържала Салах Абдесалам

Атентаторът е обявен за издирване от събота

Белгийската прокуратура отрече да е задържала Салах Абдесалам

Атентаторът Салах Абдесалам, който бе обявен за издирване в събота, е задържан от властите в Брюксел при операция в квартал „Моленбек“, съобщи белгийското радио RTL.

Той не е оказал съпротива при задържането му. Салах Абдесалам е наел автомобила, използван за удара по концертна зала „Батаклан“ в Париж.

Операцията в квартал „Моленбек“ в Брюксел продължава, на място пристигат линейки и пожарни.

Белгийската прокуратура обаче отрече информацията за задържането а атентатора. Местната телевизия RTBF съобщи, че при полицейската акция в Моленбек има задържан, но той не е Салах Абдесалам. Все още няма коментар от властите.

Междувременно е получен сигнал за бомба в района на институциите на ЕС в Брюксел. Районът е отцепен с полиция и се очаква пристигането на екипи за обезвреждане на взривни устройства. 

До момента жертвите в атентата в Париж са 129, 352-ма души са ранени, а 99 са в критично състояние. Разследващите органи във Франция разкриха трима от атентаторите - 29-годишният френски гражданин Исмаил Омар Мостефа, чийто брат и баща бяха задържани, сирийският гражданин мигрант Ахмед Алмохамед и Абдулакбак Б., чието имебе разкрито от френския вестник „Фигаро“.

Коментари: 0