Захариева: Ще продължим съдебната реформа

\"Европейският път на развитие на България е безспорен приоритет на външната политика.\"

Захариева: Ще продължим съдебната реформа
508 ~ 1 мин. четене

Новото правителство ще продължи съдебната реформа. Това каза бившият правосъден министър Екатерина Захариева, цитирана от "Фокус". По нейните думи в коалиционното споразумение ще бъдат записани конкретни срокове и подробности за осъществяването на всички приоритети на бъдещото коалиционно правителство.

"В четиригодишен мандат изскачат и спешни приоритети, спешни законопроекти”, коментира народният представител.

Захариева уточни, че програмата за управление ще бъде разделена на две – ще се разпишат подробно политиките по всички сектори, плюс законодателната програма на правителството и на парламента. „Мисля, че наистина успяхме да направим добра програма. Имаше много спекулации, че се отказваме от някои неща, като например безплатно лечение за ин витро. Това не е вярно, но няма как в 21 страници да разпишем абсолютно всичко", каза тя.

Освен съдебната реформа, Захариева определя като приоритет на следващото управление и европейския път на развитие на България, който според нея е безспорен приоритет на външната политика. "Това е много важен приоритет и беше в началото на коалиционното споразумение. Също такъв е и икономическият просперитет на нацията. В нашата програма имахме ангажимент за 650 лева минимална работна заплата и 1500 лева средна работна заплата за страната при запазване на икономическия ръст.  Постигнахме споразумение минималната пенсия да бъде увеличена още от 1 юли на 180 лева, а от края на годината – на 200 лева”, допълни Захариева.

Коментари: 0