Започват масови проверки в къщите за гости заради 8 декември

В случай на установено нарушение, обектите ще се затворят до края на сезона

Започват масови проверки в къщите за гости заради 8 декември

Снимка: Pixabay

Министърът на туризма още днес обяви, че ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР за извършване на масови извънредни проверки в къщи за гости и в хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември.

Причината за това е репортаж на Nova, в който се показва как къщите за гости стават все по-търсени и предпочитани от студентите за отбелязване на празника, тъй като в момента ресторантите са затворени, а екскурзиите забранени. Въпреки това собствениците на къщи за гости не отказват резервации и са готови да отдадат къщата си под наем на голяма група от хора въпреки забраната.

„Изразявам своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната“, посочи вицепремиерът. Тя увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

„Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена“, посочи още министърът.

Коментари: 0