Площадите за коледните базари в Европа преди и сега (снимки)

Площадите за коледните базари в Европа преди и сега (снимки)

Снимка: БТА

2567 ~ 1 мин. четене

Eвропейският празничен сезон ще бъде значително по-малко празничен тази година. Mного традиционни коледни пазари в цяла Европа са отменени, а тези, които планират отваряне, вероятно ще изглеждат по различен начин тази година, за да се приспособят към „новото нормално“.

Коледни базари във Виена ще има и тази година при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки. На други места в Австрия обаче те са отменени.

Едно от най-известните празнични събития в Италия - коледният пазар в Тренто, „градът на Коледа“ - няма да се състои през 2020 г. Коледните пазари в Болцано, Чимего, Егентал и Грьоден също са отменени.

Тази година коледният пазар в Нюрнберг - един от най-старите в Германия, датиращ от 1600 г. - беше отменен за първи път от 73 години.

Но той е е единственият - други големи пазари, включително тези в Кьолн, Дортмунд, Франкфурт, Дрезден и Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt в Берлин, бяха отменени за 2020 г.

В Париж емблематичният коледен пазар Jardin des Tuileries също е отменен, както и тези в Арас, Гренобъл, Лил и Провен. Коледният пазар в Колмар също е официално отменен.

Някои коледни базари в Прага ще работят, докато други са отменени. Основните пазари, включително тези на Стария градски площад Вацлавския площад и Площада на Републиката в Прага, няма да се проведат тази година.

Снимки: БТА

Подкрепи Economic.bg