Запорираха бензиностанции на „Петрол“

Причината е кредит на стойност 53 млн. долара

Запорираха бензиностанции на „Петрол“

Снимка: БГНЕС

4313 ~ 1 мин. четене

Синдиците на Корпоративна търговска банка са издействали запор върху акциите на дружеството "Елит Петрол-Ловеч", което е собственик на 124 бензиностанции на веригата "Петрол", показват данни в Търговския регистър по партидата на дружеството.

Запорът е наложен от Търговско отделение на Софийски градски съд на 19 май. С акциите на дружеството е обезпечен иск на КТБ към фирмите "Арвен", "Елит Петрол" и "Нафтекс Петрол" на обща стойност почти 53 млн. долара, предаде clubz.bg.

В края на 2013 г. тогава още действащата КТБ придоби мажоритарна собственост върху "Петрол", като пое задълженията на компанията. След поставянето на банката под особен надзор предприятията от групата на холдинга преминаха под контрол на свързани с бизнесмена Гриша Ганчев дружества. Самият Ганчев е и председател на управителния съвет на компанията.

"Елит Петрол" притежава бензиностанциите на веригата, а "Нафтекс Петрол" осигурява дистрибуцията на горивата. 

"Елит Петрол-Ловеч" е собственост на "Елит Петрол", но върху неговите акции е вписан особен залог в полза на дружеството "Кристъл Асет Мениджмънт". "Елит Петрол-Ловеч" беше създадено на 20 януари 2015 г., като в неговите активи са вписани 124 бензиностанции с марката "Петрол".

Подкрепи Economic.bg