Заработи онлайн калкулаторът за данъка на колите в София

В него са заложени минималните коефициенти, които влизат в сила от 1 януари 2019 г.

Заработи онлайн калкулаторът за данъка на колите в София
Вече работи онлайн калкулаторът колко данък ще трябва да се плаща за автомобилите в София през 2019 г. Сумата се изчислява въз основа на възрастта на колата, стандарта ѝ на екологичност и мощността ѝ.

Калкулаторът е изработен от компанията „Информационно обслужване“ по предложение на Столична община. В калкулатора за регистрираните в София автомобили са заложени минималните коефициенти, приети от парламента с измененията на Закона за местните данъци и такси, които влизат в сила от 1 януари 2019 г.

Данните за колата, които трябва да се нанесат в калкулатора, за да се изчисли нейният данък, са вписани в документите за автомобила - в малкия талон (за по-новите коли) или в големия талон (за МПС, регистрирани по-отдавна):

 Под  индекс В е записана годината на първа регистрация, по която се изчислява възрастта на колата.
Индекс P.2 e за мощността на автомобила в киловати.
Срещу индекс V.9 e записан екологичният стандарт на колата (от Евро 2 до Евро 6). При най-старите коли такъв екостандарт обикновено няма и срещу този индекс в документите на колата не пише нищо.

Калкулаторът може да бъде намерен на този адрес. Влизането в него може да стане и през раздел „Справка за задължения и плащания“ на сайта на Столична община.Коментари: 0