Зоната на комфорт е опасно място

Използвайте трудните времена за предприемането на трудни решения

Боян Бянов:

Зоната на комфорт е опасно място

Снимка: Красимир Свраков

1756 ~ 3 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Боян Бянов е регионален директор за Централна и Източна Европа в Raisin GmbH от началото на 2019 г., като се присъединява към нейния екип две години по-рано

Боян Бянов е регионален директор за Централна и Източна Европа в Raisin GmbH от началото на 2019 г., като се присъединява към нейния екип две години по-рано. Преди това е заемал различни ръководни позиции в банковия сектор в България и Румъния.

Ситуацията, в която е светът сега, е на повишена несигурност и риск, вследствие на кризата с Сovid-19, но в нея има все повече оптимизъм заради постепенното връщане към нормалното функциониране на обществото и икономиката.

Да управляваме промяната означава да сме готови за моменти като настоящия, в който плановете престават да имат значение, и е по-добре да помислим критично какво има смисъл, вместо да се опитваме да адаптираме идеи от една реалност към друга.

В този момент бизнес лидерът е човек, който не бяга от неудобните въпроси и има ясен план за действие.

Да задържиш компанията в сравнително стабилно състояние означава да не спираш да се развиваш.

Моят личен опит ми показа, че успехът е много работа, внимание към детайлите и винаги да се опитваш да доставиш повече от очакваното.

Непрекъснато успяваща компания не съществува, въпросът е да е успешна в повечето проекти, като се учи от неуспехите.

Стремя се да продължавам фокусирано да работя и да не отделям ценно време на негативните новини.

Светът на парите е все по-достъпен за всеки, който намери правилния път.

Финтех е просто модерна дума, зад която стои амбицията за предлагане на много по-добри финансови услуги и продукти на клиентите.

Спестовността е добродетел и трябва да се изгражда и възпитава от ранна възраст.

Инвестициите са естествено продължение на спестовността и са пътят към богатството.

Богатството е по-лесно да се създаде, отколкото да се запази и да се предаде на следващите поколения.

Моята бизнес рецепта за времена на криза: Да се подготвиш за трудности в добрите години, за да си спокоен и трезво мислещ през тежките дни.

Житейските метаморфози (ми) показват, че животът дава възможности, но и ни подлага на изпитания. Винаги обаче има утре и винаги има нов шанс.

Урокът, който пандемията ми даде: Почти всичко може да се прави онлайн и пречката пред дигитализацията е желанието, а не технологията или бюджетът.

На всички, които сега изпитват големи трудности в управлението на своя бизнес, ще кажа да се опитат да използват трудните времена, за да вземат трудни решения и да предприемат действия, които дълго са отлагали.

Зоната на комфорт е опасно място в дългосрочен аспект. Няма ли напрежение, няма и развитие.

Ако имам магическа пръчица бих спрял филмите за супергерои, защото не е нужно да притежаваш магическа сила, за да постигнеш много.

Максимата, която е част от моята житейска философия: Per asper ad astra (Лат. - През трудности към успехите). Нищо не идва лесно, но ако се постараеш, може да се получи дори по-добре, отколкото очакваш.

Моята визия за бъдещето е, че то ще е все по-свързано и дигитално, но и по-дистанцирано физически.

За мен най-добре похарчените пари са тези, които носят щастие на друг, особено на детето ми.

Препоръчвам на всеки да не се сравнява с другите, а със себе си в миналото.

Фирмен профил

Базираната в Берлин компания Raisin предлага иновативна платформа, демократизираща пазара на спестовни и инвестиционни продукти в Европа. В рамките на 7 години от своето основаване компанията е привлякла инвестиции от 200 млн. евро от водещи инвеститори като Goldman Sachs, PayPal, Index Ventures, Thrive Capital и Ribbit Capital. Нейните над 250 000 клиенти са насочили повече от 23 млрд. евро към 93-те банки партньори от 24 страни, превръщайки Raisin в лидер на европейския дигитален пазар за управление на богатството. През април 2019 г. Raisin придоби дългосрочната си партньорска банка MHB Bank AG от Франкфурт (ребрандирана като Raisin Bank), което я прави една от малкото финтех групи, които притежават кредитна институция.

Подкрепи Economic.bg