Зорница Русинова: Кабинетът дава 80 млн. лв. за справяне с безработицата

Средствата ще се насочат към трайно безработни и неквалифицирани хора

Зорница Русинова: Кабинетът дава 80 млн. лв. за справяне с безработицата
1440 ~ 1 мин. четене
Правителството отделя нови 80 млн. лв. за справяне с безработицата, като парите ще се насочат към трайно безработни и неквалифицирани хора. Това заяви зам.-социалният министър Зорница Русинова в сутрешния блок на БНТ. 

По думите й с тези средства ще се активира скритият резерв, от който се нуждае българската икономика. Русинова обясни, че предизвикателствата в България са гладът за кадри, квалификацията на хората и темата за младежите и трайно безработните.

"На вчерашното заседание отделихме 80 млн. лв., за да продължим една инициатива, която стартира с национални средства през септември - програма "Работа". Тя е насочена към хора, които са трайно безработни - без образование и без квалификация", посочи социалният заместник-министър.

Русинова обясни, че в момента това са около 97 хиляди души, които са регистрирани в бюрата по труда. "Средствата са заделени със съгласието на колегите от ЕК, на социалните партньори, на неправителствените организации и на всички, с които работим в комитета за наблюдение", допълни още тя. 
Подкрепи Economic.bg