Топ 10 на най-добрите продукти на Google

От Business Insider ни представят част от изключителните успехи на компанията

14:59 06.07.2012
На тазгодишното издание на конференцията Google I/O, интернет гиганта представи куп нови продукти и още нови и вълнуващи функции към съществуващите си услуги.

Тъй като компанията винаги е предлагала продукти, стари и нови, които заслужават вниманието ни, от Business Insider ни представят част от изключителните успехи на компанията. Ето кои са 10-те най-добри продукта, създадени от Google досега.

10. Blogger


Blogger даде възможността на потребителите да публикуват всичко в интернет. Услугата в момента е достъпна на повече от 20 езика. Google купиха компанията създала Blogger, Pyra Labs, през 2003 г., и от тогава цялата платформа е безплатна.

9. Google Translate

Google Translate също е безплатна услуга за моментален превод, която поддържа 64 езика.

8. Google Docs

Google Docs е онлайн инструмент за производителност, който промени начина, по който хората си обменят и създават документи и архивират информацията си. Най-доброто на тази услуга обаче е, че тя отново е безплатна. Подобни услуги, като например, Microsoft Office, ще ви струват поне $149.

7. Рекламиране

Рекламите, с които Google ни облъчват са досадни както и всички останали, но със сигурност могат да ни бъдат и от полза, тъй като когато търсите информация за даден продукт в Google, рекламодателят може да ви покаже реклами за него.

6. Chrome

Chrome беше анонсиран през 2008 година и за този период браузърът успя да спечели сърцата на потребителите. Към месец май 2012 г., Chrome е използван от около 33% от потребителите в световен мащаб, което го прави най-широко използваният уеб браузър.

5. YouTube

YouTube се оказа една от най-добрите покупки на Google към днешна дата. Основана през февруари 2005 година, YouTube позволява на милиарди хора да да гледат, и да споделят видеоклипове.

4. Android

Когато Google стартираха Android през 2007 г., на тази мобилна платформа се гледаше като на пряк конкурент на iPhone и на мобилната операционна система на Apple. Тъй като Android OS е базирана на платформата Linux, потребителите получиха един нов за момента начин за взаимодействие със своите мобилни телефони.

3. Google Maps

Google Maps промени всичко. Услугата дебютира на 8 февруари, 2005 г., и днес тя е в помощ на милиони хора по света.

2. Gmail

Gmail промени начина, по който светът гледаше на имейлите. Услугата даде на потребителите неограничено място за съхранение на електронните им писма, така че те вече никога да не трябва да изтриват имейли. Това беше нещо нечувано, преди услугата на Google да дебютира. Gmail стартира на 1 април 2004 г., но стана на разположение на широката общественост от 7 февруари 2007. Към януари 2012 г., Gmail има 350 милиона активни потребители.

1. Google Search

Google Search все още е най-добрият продукт на компанията. Търсачката на Google стартира през 1997 г., и днес не съществува друга онлайн услуга, която да се похвали с това, че е индексирала всички ресурси в интернет, за да могат потребителите да намерят бързо и лесно неограничено количество информация.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Google

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини