АПИ обеща е-винетки да се купуват и от банкомати

В момента се разработва софтуер за закупуване на е-винетките през банкомати

16:28 04.01.2019
Електронните винетки ще може да се закупуват и през банкомат. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов, заедно с представители на общините, на Регионалното министерство и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). По нареждане на Борисов в момента се разработва софтуер, чрез който да може да се купуват е-винетките от банкомат и това ще стане възможно до десетина дни. По думите на шефа на Пътната агенция инж. Светослав Глосов процесът е по-сложен тъй като на банкоматите няма букви, а само цифри

.Глосов уточни, че няма гратисен период за шофиране без винетка, както стана ясно от думите на шефа на „Национално ТОЛ управление“ Антон Антонов вчера, а има период на толеранс – това означава, че при проверка на тол полицията, служителите ще помогнат на шофьора да си закупи винетка, ако не го е направил до сега. Също така ако камерите уловят колата да се движи без е-винетката, те ще изпращат глоби след това. 

„По-скоро той (б.р Антон Антонов) искаше да каже , че служителите на тол управлението на пътя ще бъдат толерантни към шофьорите, ще ги консултират и ще помагат на хората, за да си купят електронна винетка“, заяви регионалният министър Петя Аврамова. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | банкомат | Светослав Глосов | електронни винетки | терминали | Антон Антонов | ТОЛ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини