Най-богатите хора загубиха $117 млрд. заради срива на пазара

И все пак имат повече пари, отколкото в началото на годината

Снимка: Pixabay
13:12 06.08.2019
500-те най-богати хора на Земята загубиха 2,1 на сто от колективното си нетно богатство в понеделник, след като акциите в САЩ отбелязаха най-големия си спад през тази година.

Двадесет и един членове на индекса на милиардерите на Bloomberg са загубили по 1 милиард долара или повече, след като инвеститорите реагираха на засиленото напрежение между САЩ и Китай. 

Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос е загубил най-много - 3,4 милиарда долара, след като акциите на онлайн търговеца се стопиха. Но той все още е най-богатият човек на планетата със 110 милиарда долара състояние.

Французинът Бренар Арно, който наскоро стана вторият най-богат човек в света, е загубил 3,2 млрд. долара.

Състоянието на Марк Зукърбърг е намаляло с 2,8 млрд. долара, а на Бил Гейтс -  2 млрд.

Индиецът Мукеш Амбани отбелязва 2,4 млрд. долара спад.

Загубата е рязка промяна за най-богатите в света, които до днес са имали стабилни печалби.

През седмицата ерозира значително и богатството на елита в Хонконг заради продължаващите там политически протести, довел и до спад на активите.  Нетната стойност на 10-те най-богати магнати, които черпят своето богатство от компании, регистрирани в Хонконг, претърпя 19 милиарда долара загуба от 23 юли насам.

Но дори след загубите в понеделник 500-те най-богати индивида на планетата контролират почти 5,4 трилиона долара, което е 11% повече от 1 януари 2019 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазар | акции | богатство | загуба | срив | богати | Уолстрийт | милиардери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини