Правителството гласува отпускането на 7,5 млн. лв. за УНСС

В момента строителството на сградата е на етап груб строеж

08:24 30.04.2019
Правителството днес ще гласува отпускането на 7,5 млн. лв. за Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Средствата ще се изразходват за завършването на новия корпус в срок.

Миналата седмица стана ясно, че ако парите не бъдат осигурени, висшето учебно заведение може да изпадне във фактическа неплатежоспособност и държавата е заплашена да връща 4 млн. лв. европейско финансиране.

Договорът за новия корпус изтича на 7 юни тази година. Финансирането от страна на държавата е 7,5 млн. лв., а 4,5 млн. лв. са осигурени по ОП "Региони в растеж". От УНСС обявиха, че са замразили изпълнението на проекта заради обещаното, но неполучено финансиране от държавата. Сградата все още е на етап груб строеж.

Междувременно финансовият Владислав Горанов заяви, че икономическият университет не може да допуска икономически грешки. По думите му в хода на проектирането и изпълнението на проекта има някои смущаващи обстоятелства, които са наложили 10% финансова корекция от страна на управляващия орган.

Той изрази съмнения, че 7,5 млн. лв., които държавата ще отпусне, няма да бъдат достатъчни за завършване на новия корпус на университета.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | финансиране | криза | Владислав Горанов | УНСС | корпус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини