Редица приложения на Google се сринаха, засегнати са милиони потребители

Причините са високи нива на претоварване на мрежата в източната част на САЩ

Снимка: Pixabay
09:03 03.06.2019
Приложенията на технологичният гигант "Гугъл" YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord и редица други претърпяха огромен срив и засегнаха милиони потребители в САЩ, Япония, Европа. Потребителите се оплакват, че не могат да използват услугите на технологичната компания, основна пощата, пише изданието The Verge.

Проблеми са възникнали и в Spotify. Прекъсването на мрежата е попречило да бъдат обработвани плащанията с кредитни карти в продължение на часове. 

От компанията обявиха в официално съобщение, че проблемът идва от облакът с информация и в момента се работи по отстраняването му. 

"Имахме огромно претоварване на мрежата в източните Съединени щати. Ще направим анализ на случилото се и ще вземе мерки, за да не се случи отново", обясниха от компанията, цитирани от TheVerge. 

По-голямата част от проблемите към момента са отстранени, но на места все още се наблюдават прекъсвания на връзката със сървърите на "Гугъл". 

През януари и октомври също имаше прекъсвания на YouTube и услугите на платформата не бяха достъпни в продължение на часове.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мрежа | Google | приложения | срив | проблем | Гугъл

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини