Столична община вече отчуждава имоти за изходи от Северната тангента

Това гласи коментарът на общината относно новините за пропадане на пътя

23:04 18.06.2019
Столична община е започнала да отчуждава имоти за изграждане на изходи от Северната скоростна тангента (ССТ) към близките квартали и селища. Това е отговорила общината на запитване от „Дневник“ във връзка с пропадане на част от пътя.

„Столична община получи финансиране от държавния бюджет от 1.5 млн. лв за изграждане на локалните платна на Северната скоростна тангента (ССТ), които осигуряват връзка с бул. „Рожен“ и с кв. Требич. Проектът е изпълнен и ССТ е свързана с кв. Требич и Околовръстния път и с Мировяне, Доброславци и Мрамор. За всички останали връзки общината изработва регулационни планове и работи за придобиване на частните терени“, гласи част от отговора.

От общината коментират, че за връзката на тангентата към бул. „Лазар Михайлов“ вече има влязла в сила регулация и предстои отчуждаването на над 20 имота. Успоредно с това върви процедура по Закона за устройство на територията, чл. 16 за урегулиране на земеделските земи за трасето към бул. „Илиянци“.

„През 2018 г. общината започна процедури по отчуждаване на частни терени за изграждане на Източната тангента. Тя ще осъществи връзка на ССТ с бул. "Владимир Вазов" до Ботевградско шосе. Процедурите по отчуждаване завършват и в момента се избира изпълнител. От Столичната община са осигурени 2 млн. лв. за изграждането", се казва в обяснението на общината.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Столична община | инфраструктура | Северна скоростна тангента | Северна тангента | отчуждаване на имоти | пропадане на северната тангента

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ