Джонсън тихомълком свали рекламите „Пригответе се за Brexit“

Според данни от британската Сметна палата кампанията е струвала поне 160 млн. евро

Снимка: БТА
11:05 25.10.2019
Правителството на британския премиер Борис Джонсън тихомълком е прекратило рекламната си кампания, с която призоваваше гражданите: „Пригответе се за Brexit“, пише Business Insider. Причината е писмото, изпратено в Брюксел, с искане за ново отлагане на Brexit.

Кампанията, която имаше цел да подготви британските граждани за потенциално излизане на Великобритания от ЕС на 31 октомври без споразумение за бъдещите политически и икономически отношения (т.нар. „твърд Brexit“) са били свалени от различните медии. Според доклад на британската Сметна палата от миналата седмица въпросната информационна кампания е струвала поне 140 млн. паунда (~160 млн. евро). Посланията на рекламите обаче не са успели да окажат влияние на британската общественост и са имали „ограничено въздействие“.

Европейските лидери в момента обмислят с колко точно да отложат Brexit, а в същото време в Лондон продължава да цари политически хаос. Вчера Джонсън призова съперниците си да подкрепят предсрочни парламентарни избори преди коледните празници. Според британското законодателство, за да свика избори преди края на петгодишния мандат на правителството, Джонсън трябва да си осигури подкрепата на две трети от депутатите. Всяка една от опозиционните партии обаче заяви, че няма да подкрепи намерението на премиера.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | Лондон | ЕС | Брюксел | Борис Джонсън | рекламна кампания | споразумение за Brexit | отлагане на Брекзит

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини