Facebook обяви нова функция за видео разговори

Хвърляйки ръкавицата на популярното приложение Zoom

Снимка: Facebook
20:23 23.07.2020
Facebook обяви днес нова функция, която ще позволи на потребителите да излъчват видео разговори на живо с до 50 участници, предава CNBC. 

Функцията позволява на потребителите да предават на живо видео разговори, проведени услугата Messenger Rooms, комбинирайки я със своя Facebook Live. 

Това ще даде възможност на голяма аудитория да гледа групови видео разговори в реално време. Потенциалната полза е свързана с възможността за организирането и излъчването на конференции или пък телевизионни предавания. 

Новата опция за предаване на разговори в Messenger Rooms е най-голямата актуализация на продукта за видеообаждания, лансиран от Facebook през април.

След обявяването на функцията акциите на конкурентния продукт за видеообаждане Zoom паднаха с 5% по новините. Възможността за предаване на разговори в Messenger Rooms на живо може да представлява друга заплаха за Zoom, която позволява на платените потребители да осъществяват видео разговори към услуги като Facebook, YouTube на Google и Twitch на Amazon.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | видео разговори | нова функция | излъчване на живо | Zoom

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини