Ford обяви партньорство с Volkswagen и Amazon

Tе ще работят за изграждането на мрежа за зареждане на електрически превозни средства

18:56 17.10.2019
Автомобилният гигант Ford Motor обяви днес, че си партнира с конкурента Volkswagen AG и лидера в електронната търговия Amazon. Заедно те ще работят за изграждането на мрежа за зареждане на електрически превозни средства, уточнява Reuters. 

Бъдещата мрежа от станции за зареждане ще е най-голямата в Северна Америка, заяви още Ford. Тя ще включва 12 000 локации с над 35 000 зареждащи колонки. 

Усилията на американския автомобилен производител № 2 не са изненада предвид амбициите на компанията в сферата на е-мобилността. Ford е планирал да инвестира повече от 11 милиарда долара в електрически превозни средства. Голяма част от продажбите се очаква да станат до 2022 г.

В рамките на партньорството с Volkswagen собствениците на автомобили Ford ще получат достъп до места за бързо зареждане, които ще бъдат създадени от компанията на германския концерн Electrify America, занимаваща се с управлението на такива мрежи за електрическо зареждане.

С Amazon пък Ford ще си партнира за инсталиране на устройства за зареждане в домашни условия. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | Volkswagen | Ford | зарядни станции | партньорство | електрически автомобили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини