Каракачанов: Македонците са по-достойни за СССР, отколкото за ЕС

Франция смята да наложи вето на преговорите на ЕС за членство на Северна Македония и Албания

Каракачанов: Македонците са по-достойни за СССР, отколкото за ЕС
Според техните разбирания за история, политика и морал, те (македонците) са по-достойни за Съветския съюз, а не за Европейския съюз. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод старта на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС, цитиран от bTV. 

Думите му идват, след като вчера стана ясно, че Франция иска да наложи вето на преговорите на ЕС с Албания и Северна Македония. Според Каракачанов Европа не е единна по въпроса за присъединяването на двете държави в пакет. Затова, смята той, е по-добре решението да се отложи, защото не е добре едната да получи покана, а другата не. „Албания и Северна Македония трябва да се движат в пакет“, каза още вицепремиерът. 

Вчера Париж изтъкна, че двете държави не са готови да пристъпят към преговори и трябва да извършат още реформи. „Франция само потвърдиха това, което аз казвам: рано е още“, добави Каракачанов. Според него македонците „имат време да преосмислят и да разберат, че кандидатстват за Европейския съюз, а не за Съветския съюз“. 

Коментари: 0