Как може да станете по-щастливи на работното си място

Правете чести почивки по около 10 минути

Снимка: pixabay
17:50 23.02.2020

Ако работите по 40 часа на седмица, то това означава, че прекарвате почти една четвърт от времето си на работното си място. Според компанията за анализи Teem Employee, 48% от анкетираните 1300 работници в САЩ съобщават, че не са щастливи на работното си място. Компанията отчита увеличение от 6% на „недоволните“ служители спрямо година по-рано, пише Business Insider.

Сред причините за тези резултати за лошият баланс между работата и професионалния живот (48% от анкетираните излагат това като основна причина), следвано от факта, че работниците смятат, че са недооценени на мястото, на което работят (46%).

„Работата може да бъде стресираща, но това не означава, че щастието не може да бъде постигнато", заяви Зак Холквист, един от анализаторите в Teem Employee. „Макар че може да ви се стори трудно, това е от съществено значение както за служителите, така и за работодателите. За да избегнете претоварването в крайна сметка да увеличите креативността и производителността си, уверете се, че наистина работите в среда, в която можете да процъфтявате“, казва още той.

Ето защо Business Insider реши да събере мненията на няколко експерти свързани с това как да станете по-щастливи на работното си място.

1.Мислете за професионалното си развитие

Подобно на много преживявания в живота, това да бъдеш щастлив в работата си започва с това как мислено гледаш на работата си и хората, с които работиш. Поставете професионалното си развитие на първо място - щастието в работата е да знаете, че можете да растете и да се обучавате във вашата компания. Професионалното развитие може да бъде всичко - от научаването на нови умения до това да се научите да станете добър мениджър.

Джилиан Сейджо, HR мениджър в Development Intelligence

 2.Разберете какво наистина какво ви мотивира

Много хора са недоволни от работата си, тъй като не са разбрали какво всъщност ги мотивира. Липсва им чувството, че правят нещо смислено. Затова е добре да се замислите за това какво истински ви мотивира и какво ви носи щастие – комуникацията с колегите или добре свършените проекти.

Кира Нуриели, основател и директор на Harmony Strategies Group

3. Намерете баланса между почивката и работата

За да сте достатъчно продуктивни и енергични, то трябва да успеете да намерите баланса между работата и почивката. Грижата за себе си , качественият съня, доброто храненене и спортът са важна част от това да можете да бъдете щастливи на работното си място.

4.Взимайте си почивки по 10-15 минути

Отделете си 10-15 минути за себе си - независимо дали става дума за медитация, разходка или слушане на музика. Кратките, но чести почивки ще ви помогнат да се концентрирате по-лесно и да не се чувствате отегчени от работата си.

 Пенелопе Бракет, мениджър за развитие на практики в RiseSmart, компания за кариерни услуги

5.Не збравяйте защо сте започнали работа точно в тази компания

Не спирайте да си напомняте защо започнахте работа точно в тази компания. През повечето време хората са развълнувани да започнат нова работа, но с течение на времето, когато стресът се натрупа, ентусиазмът си отива. Променете това.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | проучване | съвети | щастие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини