Манолова ще прави гражданска платформа

Тя увери, че ще поиска касиране на изборните резултати в София

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
08:48 06.11.2019
Няма да правя партия, но има насъбрала се гражданска енергия и очакване да не спра дотук, а да продължа да дишам във врата на властта. Затова обмисляме с моя екип да инициираме гражданска платформа. Това каза Мая Манолова, която остана втора на балотажа на кметските избори в София, в ефира на bTV тази сутрин. 

По думите ѝ това ще е инициатива, базирана върху основните демократични ценности, като човешките права, граждански свободи, съдебна форма, свобода на словото, честни избори и честна бизнес среда.

„Показахме пътя, по който властта може да бъде демонтирана“, каза Манолова, като добави, че на изборите е постигнала онова, за което се е борила. „Малко не ни достигна да победим“, коментира още тя. Според нея най-важният знак от кметската надпревара е бил този, че „едноличната власт може да бъде съборена“. 

Манолова обърна внимание, че въпреки забраната по закон в деня на избори да се изнасят предварителни резултати, социологическите агенции и телевизиите за я нарушили. „Цял ден екзитполовете показват 16% разлика, а накрая се оказват 3% (разликата между нея и Йорданка Фандъкова по данни на ЦИК е 5%, но паралелното преброяване на щаба ѝ отчита 3%, бел.р)“, обърна внимание тя, изтъквайки, че по този начин много хора се разубеждават да излязат до урните. 

Мая Манолова увери, че ще внесе жалба за касиране на изборните резултати. „Държава, която позволява да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да организира честни избори“, възкликна тя. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: партия | избори | Мая Манолова | гражданска платформа | касиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини