Правителството отпусна пари за ремонт на пътя до завода на „Амилум“ в Разград

Компанията осъществява инвестиция за 240 млн. лв. в разширяване на производството на подсладители от царевица

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
18:20 13.11.2019
Министерският съвет разреши на Министерството на икономиката да предостави средства от бюджета си за ремонт на пътя от О.п. Разград-Кубрат до жп гарата в Разград. Общата дължина на отсечката е 4.607 км, но в съобщението от правителството не се посочва одобрената сума. Тя ще бъде преведена на Агенция „Пътна инфраструктура“, която ще извърши основният ремонт на публична държавна инфраструктура.

Пътят се изгражда във връзка с изпълнението на инвестиционния проект на „Амилум България“ ЕАД“ за разширение на производството на основни продукти на компанията. Тя е лидер в Югоизточна Европа при производството на подсладители от царевица. През миналата година фирмата обяви инвестиция за 240 млн. лв. в нови мощности, която ще увеличи двойно производството на подсладители.

Новата пътна инфраструктура ще остане собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“, въпреки че става въпрос за публично-частно партньорство. Пътят ще се ползва от всички преминаващи - в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти.

Целта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества, на настилката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя, се казва в съобщението на МС.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | пътна инфраструктура | Амилум България | нов път | Амилум

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини