Пътниците в София и Бургас ще пътуват с мобилни билети

Ново приложение улеснява пътуването в градския транспорт

Пътниците по линии 94 и 280 в София и тези по линия 211 в Бургас ще могат да пътуват с мобилни билети. Съвсем скоро двата града ще станат пилотни проекти на приложението за мобилни билети за градския транспорт Tickey. След успешната интеграция на проекта се очаквa приложението да бъде внедрено и в цялата градска мрежа на двата града.

Tickey e приложение за закупуване на мобилни билети в градския транспорт. Лесно и удобно за използване, то има за цел да направи пътуването на потребителите по-приятно и да спомогне за предпочитането на градския транспорт пред автомобилите.


С помощта на сензори за близост мобилните телефони на пътниците биват засичани в момента, в който те влязат в превозното средство, и само с 1 клик те вече имат закупен билет.

По-рано през тази година Tickey спечели българския кръг от конкурса Seedstars World и ще представи България на международния конкурс в Швейцария през март догодина. Там той ще се бори със стартъпи от още 49 държави за награда до 500 хил. долара.

Компанията достигна до последния кръг и в друга надпревара – за предприемачи в сферата на еко технологиите. В Амстердам Tickey  и още 2 български стартиращи компании, ще се състезават с общо 82 startup-а от 28 държави, развиващи технологии, които се борят с проблемите на околната среда.  
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Бургас | градски транспорт | електрически мотоциклет | купи | регионална | американска

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини