Шефът на Amazon – третият най-богат в света

Джеф Безос измести досегашния трети Уорън Бъфет

18:58 22.07.2016

Състоянието на основателя на Amazon Джеф Безос възлиза на 65 млрд. долара. Това е с 32 млрд. долара повече от богатството на Уорън Бъфет, според Bloomberg Billionaires Index. През 2016 г. Безос прибави към сметката си $5.4 млрд., след като състоянието му се стопи до $43 млрд. през февруари.

Голяма част от богатството на Безос е благодарение на Амазон и спектъра от услуги и устройства, които компанията предлага. От там обявиха, че през април са отчели 28% ръст на приходите.

Припомняме, че Безос отново бе на трето място в богатство в края на миналата година, след като акциите на компанията му нараснаха с 10%. Той постигна тогава максимумът, до който е стигал някой в индекса и с увеличението от 22 млрд. долара, задмина Марк Зукърбърг и създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, взети заедно. 

В тазгодишната класация Джеф Безос е на трето място след Амансио Ортега с $73 милиарда, основател на Индитекс, лидер в модната индустрия и Бил Гейтс – съосновател на „Microsoft” с $89 милиарда.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Bloomberg

Етикети: богатство | компании | свалени пътници