Вече можем да превеждаме пари и в Skype чрез PayPal

Новата функция е достъпна в мобилното приложение на чат платформата

13:56 04.08.2017
Днес е по-лесно от всякога да изпращаме или получаваме пари, като това вече може да става и през мобилното приложение на Skype. Една от най-популярните чат платформи обедини усилия с PayPal, така че да даде възможност на потребителите да извършват парични преводи докато говорят със своя близък без да се налага да превключват към други приложения или да зареждат браузъра си. 

Microsoft наскоро предприе стъпка към преобразяването на Skype и пусна версия с изцяло нов дизайн и функции в опит да задоволи интересите на съвременния потребител. Snapchat-подобните функции обаче се сториха досаден придатък за някои, което обаче не спря компанията-майка да експериментира и сега Microsoft добави опцията „Send Money“. 

Тя позволява парични трансфери посредством PayPal, което означава, че за да я ползвате, трябва да имате профил в платежната система или тепърва да създадете такъв. Засега новата функция се поддържа в 22 страни – САЩ, Канада, Великобритания и всички държави от Еврозоната, с изключение на Монако и Ватикана. 

Ето как става изпращането на пари: 

- по време на разговор кликвате върху „Find” и прокарвате пръст надясно;
- избирате „Send Money” от списъка;
- избирате страната, в която се намирате, и тази, в която е вашият познат, след което кликвате върху „Next”;
- въвеждате сумата и отново избирате „Next”;
- накрая натискате „Send“, за да завършите прехвърлянето, пише MakeOfUse;

Трябва да се отбележи, че в зависимост от начина на плащане, валутата, която се прехвърля, и дали изпращате пари в друга страна, трансферът може да изисква допълнителни такси в PayPal. Затова е добре да се обърне внимание на правилата в платежната система. 

Редно е също да се отбележи, че функцията е достъпна само в най-новата версия на мобилното приложение Skype в Android или iOS. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: skype | PayPal | парични преводи | мобилно приложение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини