Инспекция по труда напомня за отпаднала декларация за фирмите

Това задължение отпадна като част от програмата за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите

Снимка: Economic.bg
13:20 30.01.2018

„Инспекция по труда“ напомня, че работодателите, в чиито предприятия през предходната година не е имало промяна в условията на труд, вече не трябва да подават документ в дирекцията, за да удостоверят това.

От началото на годината е заличена и административната услуга на агенцията за подаване на уведомленията, поради което подадените такива ще бъдат приемани само за сведение.

Това задължение отпадна като част от изпълнението на програмата на правителството за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите.

Остава задължението да бъдат подавани декларации от новосъздадени предприятия, както и от предприятия, при които към 31 декември на предходната година има промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране. Декларациите се подават в териториалната дирекция "Инспекция по труда" по адреса на регистрация на предприятието до 30 април.

На сайта на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, в рубриката „Административно обслужване“, http://www.gli.government.bg/page.php?c=9, са публикувани подробни указания относно попълването и подаването на декларацията, включително и по електронен път. За улеснение на потребителите е публикувано и видео за конфигуриране на Java за работа в портала за електронни административни услуги на агенцията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: документ | работодатели | бизнес | предприятия | промяна | декларации | инспекция по труда | условия на труд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини