250 хил. лева събрани в "Избери, за да помогнеш"

Дарителската кампания продължава

88 ~ 1 мин. четене

248 049 лева са събраните до този момент средства по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2013 г. Средствата са събрани от лични дарения на 2100 служители на Групата Райфайзен, като за всяко направено дарение банката добавя по още 100 лв. Петата кампания набира дарения в помощ на 27 проекта в областта на здравеопазването, социалната сфера, културата и образованието, опазването на околната среда.

60% от дарената сума е за здравни каузи, като най-много средства до този момент събира проектът на Фондация помощ за благотворителността в България в подкрепа на деца с множество заболявания. Все още не достигат средствата за проектите в помощ на децата, преживели насилие наSOSДетски селища България, Фондация П.У.Л.С. и Фондация Агапедия.   

Инициативата “Избери, за да помогнеш” и дарителската й платформа продължават да бъдат активни за външни дарители – граждани и фирми, които искат да направят благотворителен жест. Активната дарителска кампания на Райфайзенбанк продължава до края на януари 2013 г. като всеки може да подкрепи каузите чрез дарение през сайта на кампанията www.izberi.rbb.bg или чрез SMS.

В набраната до този момент сума не са включени средствата от дарители, които са превеждали средства директно на организациите, както и даренията чрез SMS-и. Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg ще остане активен и след края активния й период, и на него ще се поместват и отчетите на организациите, за това как са изразходвали дарените средства. 

Списание "Икономика" и Economic.bg са сред медийните партньори на кампанията.

Коментари: 0