£5 млн. за яйце Фаберже с 1000 диаманта

Mirage струва колкото луксозна къща в Лондон или 30 суперколи Ferrari

Върху яйце Фаберже са поставени повече от 1 000 диаманта от външната част на "черупката" на стойност 1,5 млн. британски лири, съобщава БГНЕС. 

Яйцето се отваря, а във вътрешността му има богато украсен глобус, който е Ръчно изработен от 18-каратово злато. Горната част на глобуса се отваря и разкрива гълъб от планински кристал, кацнал върху златна маслинова клонка. Гълъбът и маслиновата клонка са символ на световния мир.

Изработката на Mirage отнела три години. Манфред Уилд е ръководител на екипа, който изработва яйцето. По първоначална информация то трябвало да бъде продадено, но вече е притежание на анонимен собственик, който няма намерение да го продава.

Според Ваши Домингес, специалист по диаманти, яйцето Mirage е едно от най-ценните бижута, създавани някога. "Mirage е едно от най-красивите яйца, създавани някога. Собственикът, с когото съм в контакт, заяви, че няма намерение да продава това съкровище. Диамантите са на стойност повече от 1,5 милиона паунда, а цената на положения труд също се равнява на тази сума", казва той.

За сумата от 5 млн. паунда, колкото струва Mirage, може да се купи луксозен дом в Лондон или 30 автомобила Ferrari 458 Italia.

Коментари: 0