56 хил. души са преминали българо-гръцката граница за денонощие

Над 17 хил. е броят на превозните средства, преминали границата през последните 24 часа

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Над 17 хил. моторни превозни средства и над 56 хил. лица са преминали през българо-гръцката граница през последните 24 часа. Цифрата е и за 5-те контролни пункта – Кулата, Илинден, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко Войвода. Това каза директорът на Регионална дирекция “Гранична полиция“ – Смолян, комисар Бойко Божков пред Агенция “Фокус“.

По думите му само през ГКПП "Кулата" за 24 часа са преминали над 10.5 хил. моторни превозни средства и над 33 хил. лица. На всичките контролни пунктове, с изключение на ГКПП "Капитан Петко Войвода" , се забелязва два пъти повишен трафик в посока Гърция, спрямо посока България.

ГКПП "Капитан Петко Войвода" е единственият пункт, на който трафикът към България е по-голям от този към Гърция. Божков отбеляза, че преминаващите през границата са главно граждани на Европейския съюз.

Той обясни, че автобусите с граждани от трети страни се придържат в най-дясната част на трасето с цел по-бързо обслужване. Това каза директорът на Регионална дирекция призова за спазване на всички изисквания и процедури по преминаване през пунктовете. 

Подкрепи Economic.bg